Тест по английскому языку с ответами



Итоговый контроль по грамматике

This is … doctor.
a) we

b) our

c) ours

I promise I … you a new sweater.

a) buy

b) is buying

c) will buy

These are … books.

a) of Ann`s

b) Anns`

c) Ann`s

… left first? Peter.
a) what

b) who

c) which

The children … in the garden.

a) is

b) are

c) am

Those shoes are … brother`s.

a) mine

b) my

c) me

There is … man at the door.

a) the

b) some

c) a

Look at …! She is a dancer.

a) hers

b) she

c) her

I can see three …

a) baby

b) babys

c) babies

This is the … bag.

a) lady`s

b) ladies`s

c) ladys`

Bob is … brother.
a) their`s

b) their

c) them

Mark is from … London.

a) —

b) the

c) a

He always … at 8 o`clock.

a) is getting up

b) has got up

c) gets up

He … to work since Monday.

a) came

b) didn`t come

c) hasn`t come

Maria … to Moskow in 1991.

a) has moved

b) moved

c) moves

We haven`t heard from him … months.

a) since

b) yet

c) for

He goes to work … bus.

a) on

b) by

c) in

… we go tonight?

a) shall

b) will

c) have



You … cross the street when the light is red.

a) mustn`t

b) needn`t

c) can`t

He is wearing … uniform.

a) —

b) an

c) a

Jack is as … as Eduard.
a) taller

b) tall

c) the tallest

He … his car a month ago.

a) bought

b) buys

c) has bought

Merry dances … than Sue.

a) better

b) well

c) the best

These are stars in … sky.

a) a

b) an

c) the

… is Tony? In his study.

a) where

b) what

c) who

Rick is the … student in the class.

a) good

b) better

c) best

… you give me your pen, please?

a) shall

b) could

c) must

Look at him. He … across the street.

a) is running

b) runs

c) ran

This is … umbrella.

a) Mary

b) Mary`s

c) Marys`

There aren`t … flowers in the vase.

a) some

b) no

c) any

I haven`t got … bread.

a) many

b) much

c) some
Ответы:

1-b

2-c

3-c

4-b

5-b

6-b

7-c

8-c

9-c

10-a

11-b

12-a

13-c

14-c

15-b

16-c

17-b

18-a

19-a

20-a

21-b

22-a

23-a

24-c

25-a

26-c

27-b

28-a

29-b

30-c

31-b